Lokakuun palkkapäivästä haaveillen


Neiti Säästölokakuu katsoi kalenteriaan. Tosiaankin, lokakuun viimeinen päivä olisi ensi viikolla! Siivoukset oli tehty ja sisustukset kohdillaan. Tarvittiin vain aimo annos säästöenergiaa, jonka voimin aloittaa seuraavakin kuukausi. Neiti Säästölokakuu ei uskonut kohdallaan marraskuun pimeyteen, olihan hänen persoonansa niin valovoimainen. Mihinkään syyssynkkyyteen ei joutaisi vaipumaan, jos aikoi saada selvät sävelet piirrettyä paperille ennen palkkapäivää. Säästölän talon talonmiehenä toimimisesta jäi käteen n. 1750 euroa kuussa.

Neiti Säästölokakuu aikoi jäädä taloksi pidemmäksikin aikaa. Hän tarvitsi lantteja ja paperirahaa suuren suunnitelman eteenpäinsaattamiseksi.





Hän säästäisi lokakuun 2019 loppuun mennessä 6000 euroa. Sitten hän muuttaisi ehkä pois Säästölän talosta. Kenties jonnekin aso-asuntoon. Sellaiseen, joka tuntuisi myös kodilta ja jossa olisi vihreät setelitapetit ja kullanväriset ikkunanpielet. Ja ikkunasta näkyisi kuu, jonka alla kasvaisivat sulassa sovussa neiti Säästölokakuun mielenmaiseman kolme vahvaa: koivu, mänty ja kuusi. Ikkunan sisäpuolella kukoistaisi hyvinhoidettu rahapuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lokakuun siivous

Henkilökohtainen rahatilanne